- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
koperty z pieczarkami
(na 2 osoby)
piersi z kurczaka
4 duże pieczarki
ostra (0.5 łyżeczki) i słodka (1 łyżeczka) papryka
sól
pieprz ziołowy - 1 łyżeczka
czosnek - ząbek
starty żółty ser
bułka tarta
jajko
olej
1. piersi z kurczaka rozbić na owalne kotlety. Jajko roztrzepać z paprykami, pieprzem i solą (do smaku). W tej mieszance marynować kotlety 1/2 godz.
2. pieczarki pokroić w cienkie plasterki, usmażyć z dodatkiem czosnku i odrobiną soli.
3. na kotlecie ułożyć sporą porcję pieczarek, posypać startym serem, złożyć kotlet na pół, docisnąć.
4. kotlet panierować z w bułce,smażyć z obu stron na rumiano. Podczas smażenia na 2. stronie można na każdym kotlecie położyć kawałeczek masła i przykryć patelnię.
Pyszne, szybkie i efektowne.
SMACZNEGO

(na 2 osoby)
piersi z kurczaka
4 duże pieczarki
ostra (0.5 łyżeczki) i słodka (1 łyżeczka) papryka
sól
pieprz ziołowy - 1 łyżeczka
czosnek - ząbek
starty żółty ser
bułka tarta
jajko
olej
1. piersi z kurczaka rozbić na owalne kotlety. Jajko roztrzepać z paprykami, pieprzem i solą (do smaku). W tej mieszance marynować kotlety 1/2 godz.
2. pieczarki pokroić w cienkie plasterki, usmażyć z dodatkiem czosnku i odrobiną soli.
3. na kotlecie ułożyć sporą porcję pieczarek, posypać startym serem, złożyć kotlet na pół, docisnąć.
4. kotlet panierować z w bułce,smażyć z obu stron na rumiano. Podczas smażenia na 2. stronie można na każdym kotlecie położyć kawałeczek masła i przykryć patelnię.
Pyszne, szybkie i efektowne.

SMACZNEGO


