Margot @ 5 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699960Sylwia niech Ci będzie !Ale i tak ja wiem swoje ....
mirynka @ 6 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=700283a mozna zorbic na biszkopcie zamiast na tym ciescie co jest w przepisiue??
kasha @ 6 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=700322Olcieek czym połączyłaś te okruszki w kuleczki bo mnie też zostało ich sporo?mocnym kakao na wodzie. stopniowo żeby nie przesadzić. do środka namoczone w rumie rodzynki i orzechy włoskie![]()
mirynka @ 6 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=700390a co byloby lepsze w smaku, to ciasto z przepisu czy biszkopt czekoladowy?? boje sie ze to ciasto mi nie wyjdzie i dlatego zastanawiam sie nad biszkoptemzdecydowanie to ciasto. biszkopt jest za delikatny. Z 1,5 porcji już drugi raz robiłam i wg przepisu na WŻ, tzn. topię margarynę, mleko, cukier i kakao, potem do ostudzonego żółtka - to merdam. Do tego mąka z proszkiem. A osobno ubijam białka i na końcu dodaję. Suuuperancko rośnie. i ma fajną skorupkę lśniącą.
A tak w ogóle dzisiaj znowu zrobiłam kopca !![]()
Pyyycha !![]()
olcieek @ 6 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=700396mocnym kakao na wodzie. stopniowo żeby nie przesadzić. do środka namoczone w rumie rodzynki i orzechy włoskie![]()
zdecydowanie to ciasto. biszkopt jest za delikatny. Z 1,5 porcji już drugi raz robiłam i wg przepisu na WŻ, tzn. topię margarynę, mleko, cukier i kakao, potem do ostudzonego żółtka - to merdam. Do tego mąka z proszkiem. A osobno ubijam białka i na końcu dodaję. Suuuperancko rośnie. i ma fajną skorupkę lśniącą.
A tak w ogóle dzisiaj znowu zrobiłam kopca !![]()
Pyyycha !
dziekuje za odpwiedz, chyba zrobie z tym ciastem, a moze pokazesz jakie ci wyszlo to ciacho? a jeszcze jedno dlaczego robisz z poltorek porcji?? na tortownice 26 cm z jednej bedzie za malo??
Maraa @ 16 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=704884Witam!
Sylwia Twój kopiec jest rewelacyjnyGratuluję!![]()
Chciałabym zapytać czy pomysł jest opatentowany? Bo ja bardzo chciałabym plagiat popełnić, ale nie wiem czy mi pozwolisz?
Baaaaardzo proszę
Oczywiście, że takI koniecznie pokaż fotki!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.