- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

500 g kopytek - można użyć gotowych lub zrobić je samodzielnie
300 g pieczarek
250 g kapusty kiszonej
1 duża cebula
1/2 łyżeczki kminku
pieprz i sól do smaku
woda
Kopytka ugotować zgodnie z przepisam na opakowaniu. Można też przygotować je samodzielnie lub użyć kopytek, które pozostały nam z wcześniejszego obiadu
Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę wraz z pieczarkami podsmażyć w dużym rondlu.
Następnie dodać odciśniętą i bardzo drobno posiekaną kiszoną kapustę. Dodać kminek i wymieszać. Wlać tyle wody, aby lekko przykryła kapustę. Kapustę dusić, aż będzie miękka, a woda wyparuje - ok 20-30 minut. Co jakiś czas zamieszać.
W dużym naczyniu wymieszać dokładnie ugotowane w międzyczasie kopytka z uduszoną kapustą z pieczarkami. Bardzo wzbogaci smak dodanie posiekanego ząbka czosnku. Podawać na ciepło.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: