warto wyprobowac ,ja osobiscie bardzo je lubie
jest mniam
przepis dostalam od mojej przyszlej bratowej
Kora Orzechowa
ciasto;
8 bialek
20 dkg cukru krysztalu
3 zoltka
10 dkg rodzynek
20 dkg orzechow wloskich mielonych i siekanych
Bialka ubic na piane, pod koniec ubijania dodac zoltka .
dodac reszte skladnikowi rozlozyc na dwie blachy ,
piec okolo 30 min.
Krem
2 budynie smietankowe
1 puszka brzoskwin ( 425 g )
2 galaretki brzoskwiniowe
3/4 kostki masla
ciastka biszkoptowe
3/4 szklanki wody
5 zoltek (pozostale z bialek )
1 lyzka maki pszennej
odcedzic brzoskwinie,sok z brzoskwin ugotowac z 3 lyzkami cukru
nastepnie w 3/4 szklanki wody rozpuscic 2 budynie smietankowe z 1 lyzka maki pszennej i dodac 5 zoltek dobre wymieszac i wlac na gotujacy sie sok z brzoskwin , ugotowac budyn
Maslo utrzec na puchna mase dodac 2 lyzeczki cukru i po lyzce dodawac ostudzony budyn
Mase rozdzielic na 3 czesci
1 czesc polozyc na pierwszym upieczonym blacie ciastana to polozyc ciastka biszkoptowe ktore nasaczyc trzeba w w kawie rozpuszczalnej i 3 lyzki cukru ( moze byc kawa ,spirytus, cukier)
Na to polozyc druga czesc masy i przykryc drugim upieczonym blatem ciasta i posmarowac to 3 masa na masie polozyc pokrojone w plastry brzoskwinie i polac tezejaca galaretka brzoskwiniowa
smacznego
Ja do zrobieniu uzywam 2 puszki brzoswin wiecej budyniu wtedy wychodzi
do ciasta tez mozna dodac wiecej orzechow
ciasto nie wyrasta wysokie
jest mniam
przepis dostalam od mojej przyszlej bratowej
Kora Orzechowa
ciasto;
8 bialek
20 dkg cukru krysztalu
3 zoltka
10 dkg rodzynek
20 dkg orzechow wloskich mielonych i siekanych
Bialka ubic na piane, pod koniec ubijania dodac zoltka .
dodac reszte skladnikowi rozlozyc na dwie blachy ,
piec okolo 30 min.
Krem
2 budynie smietankowe
1 puszka brzoskwin ( 425 g )
2 galaretki brzoskwiniowe
3/4 kostki masla
ciastka biszkoptowe
3/4 szklanki wody
5 zoltek (pozostale z bialek )
1 lyzka maki pszennej
odcedzic brzoskwinie,sok z brzoskwin ugotowac z 3 lyzkami cukru
nastepnie w 3/4 szklanki wody rozpuscic 2 budynie smietankowe z 1 lyzka maki pszennej i dodac 5 zoltek dobre wymieszac i wlac na gotujacy sie sok z brzoskwin , ugotowac budyn
Maslo utrzec na puchna mase dodac 2 lyzeczki cukru i po lyzce dodawac ostudzony budyn
Mase rozdzielic na 3 czesci
1 czesc polozyc na pierwszym upieczonym blacie ciastana to polozyc ciastka biszkoptowe ktore nasaczyc trzeba w w kawie rozpuszczalnej i 3 lyzki cukru ( moze byc kawa ,spirytus, cukier)
Na to polozyc druga czesc masy i przykryc drugim upieczonym blatem ciasta i posmarowac to 3 masa na masie polozyc pokrojone w plastry brzoskwinie i polac tezejaca galaretka brzoskwiniowa
smacznego
Ja do zrobieniu uzywam 2 puszki brzoswin wiecej budyniu wtedy wychodzi
do ciasta tez mozna dodac wiecej orzechow
ciasto nie wyrasta wysokie

Ostatnią edycję dokonał moderator: