okruszek13 @ 24 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1455036Chce je zrobic mamie na imieniny.
Czytam i czytam i nie moge sie wczytac odnosnie tych brzoskwin. Mam puszke 850g. Czy na poltorej porcji wystarczy mi taka jedna?
okruszek13 @ 24 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1455057Dzieki za szybka odpowiedz![]()
Najbardziej to sie martwilam czy soku z brzoskiwn z tej puszki wystraczy mi na 1,5porcji kremu...Jeśli nie zastąpisz soku czymś innym, to budyń będzie za gesty. Może dokup chociaż mały kartonik soku brzoskwiniowego? Ja bym zmierzyła objętość soku z tej puszki, którą masz i połowę tej objętości dodała soku z kartonika lub mleka.
okruszek13 @ 24 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1455036Chce je zrobic mamie na imieniny.
Czytam i czytam i nie moge sie wczytac odnosnie tych brzoskwin. Mam puszke 850g. Czy na poltorej porcji wystarczy mi taka jedna?Okruszek, ja dopiero teraz doczytałam, że Ty masz puszkę 2 razy większą niż podana w przepisie. Dlaczego się więc martwisz, że nie wystarczy?
okruszek13 @ 2 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1457699Ugotowalam jednak budyn i dodalam do masy. Nie byla wyczuwalna juz maka.
Generalnie to ciasto faktycznie najlepsze po 4-5 dniach. Ciasto orzechowe wyszlo mi jak biszkopt a powinno byc chyba bardziej chrupiace tak?
Uzylam blaszki mierzac dno 23x28 i ciasta spokojnie wystarczylo natomiast jak dla mnie mase trzeba zrobic z podwojnej porcji.
Generalnie zebralo pochwaly
Ja tez robiłam do niego podwójną ilość kremu. Moje orzechowe też nie było chrupiące.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.