Kostka rosołowa
Składniki:
400 g miesa wołowego
110 g selera
50 g marchwii
40 g cebuli
40 g pietruszki
10 g lubczyku
1 pomidor
1 ząbek czosnku
1 łyżka szałwii
1 łyżka suszonego rozmarynu lub 3 gałazki świeżego
200 g soli gruboziarnistej
1/2 MT (lub szklanki) czerwonego wytrawnegolub półwytrawnego wina
1 liść laurowy
1 goździk
Pokrojone mięso zmielić- czas 30s, poz.8, wyjąć.
Włożyć wszystkie warzywa i zmiksować - czas 10 s obr. poz.5
Dodać sól, mięso, przyprawy, gotować -30 min, temp. 100 s obr.poz. 5
Zmiksować - czas 1 min,poz.10
Przełożyć do słoiczka, zakręcić., przechowywać do 3mies. w lodówce.
Jedna pełna łyzeczka masy - odpowiada jednej kostce rsołowej.
Składniki:
400 g miesa wołowego
110 g selera
50 g marchwii
40 g cebuli
40 g pietruszki
10 g lubczyku
1 pomidor
1 ząbek czosnku
1 łyżka szałwii
1 łyżka suszonego rozmarynu lub 3 gałazki świeżego
200 g soli gruboziarnistej
1/2 MT (lub szklanki) czerwonego wytrawnegolub półwytrawnego wina
1 liść laurowy
1 goździk
Pokrojone mięso zmielić- czas 30s, poz.8, wyjąć.
Włożyć wszystkie warzywa i zmiksować - czas 10 s obr. poz.5
Dodać sól, mięso, przyprawy, gotować -30 min, temp. 100 s obr.poz. 5
Zmiksować - czas 1 min,poz.10
Przełożyć do słoiczka, zakręcić., przechowywać do 3mies. w lodówce.
Jedna pełna łyzeczka masy - odpowiada jednej kostce rsołowej.
Ostatnią edycję dokonał moderator: