Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Kostka rosołowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Limonka" data-source="post: 308495" data-attributes="member: 78"><p><strong>Kostka rosołowa</strong></p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>400 g miesa wołowego</p><p>110 g selera</p><p>50 g marchwii</p><p>40 g cebuli</p><p>40 g pietruszki</p><p>10 g lubczyku</p><p>1 pomidor</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 łyżka szałwii</p><p>1 łyżka suszonego rozmarynu lub 3 gałazki świeżego</p><p>200 g soli gruboziarnistej</p><p>1/2 MT (lub szklanki) czerwonego wytrawnegolub półwytrawnego wina</p><p>1 liść laurowy</p><p>1 goździk</p><p></p><p>Pokrojone mięso zmielić- czas 30s, poz.8, wyjąć.</p><p>Włożyć wszystkie warzywa i zmiksować - czas 10 s obr. poz.5</p><p>Dodać sól, mięso, przyprawy, gotować -30 min, temp. 100 s obr.poz. 5</p><p>Zmiksować - czas 1 min,poz.10</p><p>Przełożyć do słoiczka, zakręcić., przechowywać do 3mies. w lodówce.</p><p>Jedna pełna łyzeczka masy - odpowiada jednej kostce rsołowej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Limonka, post: 308495, member: 78"] [B]Kostka rosołowa[/B] Składniki: 400 g miesa wołowego 110 g selera 50 g marchwii 40 g cebuli 40 g pietruszki 10 g lubczyku 1 pomidor 1 ząbek czosnku 1 łyżka szałwii 1 łyżka suszonego rozmarynu lub 3 gałazki świeżego 200 g soli gruboziarnistej 1/2 MT (lub szklanki) czerwonego wytrawnegolub półwytrawnego wina 1 liść laurowy 1 goździk Pokrojone mięso zmielić- czas 30s, poz.8, wyjąć. Włożyć wszystkie warzywa i zmiksować - czas 10 s obr. poz.5 Dodać sól, mięso, przyprawy, gotować -30 min, temp. 100 s obr.poz. 5 Zmiksować - czas 1 min,poz.10 Przełożyć do słoiczka, zakręcić., przechowywać do 3mies. w lodówce. Jedna pełna łyzeczka masy - odpowiada jednej kostce rsołowej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Kostka rosołowa
Top
Bottom