- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
- 0,5 szklanki kaszy manny (zwykłej, nie błyskawicznej)
- 1 łyżka masła
- 1,5 szklanki wody
- sól
- 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki lub koperku, jak kto woli
Prostokątny płaski półmisek zwilżyć wodą lub posmarować nieco oliwą i zmoczonym nożem lub silikonową łopatką rozsmarować kaszę mannę na grubość ok. 1-1,5 cm. Łatwiej jest rozsmarować kaszę mokrą łopatką, wtedy nie przywiera, to samo dotyczy naczynia - gdy jest posmarowane, ostudzona i pokrojona manna łatwo się wyjmuje.
Zostawić do ostygnięcia, następne pokroić w kostkę.
Świetny dodatek do zup (np. rosół, pomidorowa, grzybowa) albo jak u mnie do skrzydełek w sosie.
Zdjęcie dodam jak moja manna ostygnie i zostanie pokrojona.
Przepis znaleziony na jakimś opakowaniu z manną
