- Lis 28, 2005
- 3,760
- 0
- 0
Cos mnie dzisiaj naszlo ..... tzn. grzyby za mna chodza od czasu tematu pieczarek
i ciagle nie moge ich kupic ....... w domu mialam tylko suszone shitake, wiec je uzylam, ale moga byc jakiekolwiek ...........
Hamburger grzybowo-soczewicowy
Kotleciki:
50 g suszonych grzybow
2-3 suszone pomidory
50 g soczewicy
lyzeczka miso
lyzeczka czosnku w proszku
1-2 lyzki drozdzy odzywczych
bulka tarta lub maka razowa lub mieolone orzeczy
olej do smazenia
Bulka pelnorazowa
Salata, pomidory, ogorek, itp. co mamy ochote dodac do naszego hamburgera
Ketchup
Namoczyc suszone grzyby i pomidory na pare godzin (moze byc na noc). Ugotowac. Ugotowac soczewice az bedzie bardzo miekka. Zmielic grzyby i pomidory. Wymieszac z soczewica. Przyprawic miso, czosnkiem i dodac drozdze. Dodac tyle bulki tartej (lub maki, lub mielonych orzechow, lub wszystko to wymieszane razem
) by masa byla wystarczajaco gesta, ale sie nie rozpadala. Formowac kotleciki. Obtaczac w bulce. Smazyc na oleju.
Ja sobie wrzucilam bulki do tostera. Nalozylam mieszanke salat, kotleciki, ogorek malosolny i ketchup. Bylo przepyszne.

Hamburger grzybowo-soczewicowy
Kotleciki:
50 g suszonych grzybow
2-3 suszone pomidory
50 g soczewicy
lyzeczka miso
lyzeczka czosnku w proszku
1-2 lyzki drozdzy odzywczych
bulka tarta lub maka razowa lub mieolone orzeczy
olej do smazenia
Bulka pelnorazowa
Salata, pomidory, ogorek, itp. co mamy ochote dodac do naszego hamburgera
Ketchup
Namoczyc suszone grzyby i pomidory na pare godzin (moze byc na noc). Ugotowac. Ugotowac soczewice az bedzie bardzo miekka. Zmielic grzyby i pomidory. Wymieszac z soczewica. Przyprawic miso, czosnkiem i dodac drozdze. Dodac tyle bulki tartej (lub maki, lub mielonych orzechow, lub wszystko to wymieszane razem

Ja sobie wrzucilam bulki do tostera. Nalozylam mieszanke salat, kotleciki, ogorek malosolny i ketchup. Bylo przepyszne.