- torebka kalafiora mrożonego albo główka świeżego
- jajko
- bułka tarta
- ewentualnie ser
- sól
- pieprz
- koperek
- czosnek
Kalafiora gotujemy, studzimy i rozdrabniamy widelcem (blenderem) na jednolitą masę. Dodajemy jajko, bułkę tartą, ewentualnie starty ser i przyprawiamy. Ja robie na ostro, czyli dużo pieprzu + koperek (czasem czosnek). Masę możemy wstawić na chwilę do lodówki, będzie się łatwiej lepiło. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy jak mielone
	
		
			
		
		
	
			
			- jajko
- bułka tarta
- ewentualnie ser
- sól
- pieprz
- koperek
- czosnek
Kalafiora gotujemy, studzimy i rozdrabniamy widelcem (blenderem) na jednolitą masę. Dodajemy jajko, bułkę tartą, ewentualnie starty ser i przyprawiamy. Ja robie na ostro, czyli dużo pieprzu + koperek (czasem czosnek). Masę możemy wstawić na chwilę do lodówki, będzie się łatwiej lepiło. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy jak mielone
Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: