- Sie 23, 2008
- 8
- 0
- 0
> 200g kaszy gryczanej
> 1 dużą cebulę
> 2 jajka
> natkę pietruszki
> olej
>sól i pieprz ziołowy
Kaszę wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości (ok. 20 min), w międzyczasie siekamy drobno cebulę i złocimy na rozgrzanym oleju. Do wystudzonej kaszy wrzucamy cebulkę, jajka i natkę i przyprawy, jeżeli konsystencja jest za rzadka można dodać trochę mąki. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Po usmarzeniu kładziemy na ręcznik papierowy aby odciągnąć nadmiar tłuszczu.

> 1 dużą cebulę
> 2 jajka
> natkę pietruszki
> olej
>sól i pieprz ziołowy
Kaszę wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości (ok. 20 min), w międzyczasie siekamy drobno cebulę i złocimy na rozgrzanym oleju. Do wystudzonej kaszy wrzucamy cebulkę, jajka i natkę i przyprawy, jeżeli konsystencja jest za rzadka można dodać trochę mąki. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Po usmarzeniu kładziemy na ręcznik papierowy aby odciągnąć nadmiar tłuszczu.
