kotleciki z kaszy gryczanej

pieczoka

Member
Sie 23, 2008
8
0
0
> 200g kaszy gryczanej
> 1 dużą cebulę
> 2 jajka
> natkę pietruszki
> olej
>sól i pieprz ziołowy

Kaszę wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości (ok. 20 min), w międzyczasie siekamy drobno cebulę i złocimy na rozgrzanym oleju. Do wystudzonej kaszy wrzucamy cebulkę, jajka i natkę i przyprawy, jeżeli konsystencja jest za rzadka można dodać trochę mąki. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Po usmarzeniu kładziemy na ręcznik papierowy aby odciągnąć nadmiar tłuszczu.

gryczni.jpg
 

Załączniki

  • gryczni.jpg
    gryczni.jpg
    404.1 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy