- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
Amarant to ziarno bezglutenowe, bogate w bialko wysokojakosciowe, zawiera wiele cennych tluszczy nienasyconych, enzymow, mineralo, pierwiastkow sladowych. Dostarcza bardzo duzo wapnia i zelaza.
Amarant, ziarno Inkow jest bardzo dobrze przyswajalne przez organizm
kotleciki z amarantusa (ok. 8 sztuk)
150g ziarna amarantusa
320ml bulionu warzywnego
1 jajko
2 lyzki bulki tartej
2 lyzki startej goudy
sol, pieprz, kolendra, mozna dodac 2 lyzki mielonych orzechow laskowych
amarant wsypac do gotujacego sie bulionu, przykryc pokrywka i gotowac na malym ogniu ok 30-35 minut, ostatnie 5 minut sciagnac pokrywke, ostudzic
dodac reszte skladnikow i przypraw, dobrze wymieszac
na patelni rozpuscic tluszcz i smazyc plaskie kotleciki
pychota

Amarant, ziarno Inkow jest bardzo dobrze przyswajalne przez organizm
kotleciki z amarantusa (ok. 8 sztuk)
150g ziarna amarantusa
320ml bulionu warzywnego
1 jajko
2 lyzki bulki tartej
2 lyzki startej goudy
sol, pieprz, kolendra, mozna dodac 2 lyzki mielonych orzechow laskowych
amarant wsypac do gotujacego sie bulionu, przykryc pokrywka i gotowac na malym ogniu ok 30-35 minut, ostatnie 5 minut sciagnac pokrywke, ostudzic
dodac reszte skladnikow i przypraw, dobrze wymieszac
na patelni rozpuscic tluszcz i smazyc plaskie kotleciki
pychota


