- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
składniki:
1 jajko
bułka tarta
Ziemniaki ugotować (lub wykorzystać pozostałe z obiadu), rozgnieść.
Cebule obrać, drobno posiekać i podsmażyć na złoto na oleju, dodać do ziemniaków. Połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić na jednolitą masę.
Formować dowolnej wielkości spłaszczone kulki, zamoczyć w roztrzepanym jajku a potem z bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano.
- 1 kg ziemniaków
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
- majeranek
- sól, pieprz
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
1 jajko
bułka tarta
Ziemniaki ugotować (lub wykorzystać pozostałe z obiadu), rozgnieść.
Cebule obrać, drobno posiekać i podsmażyć na złoto na oleju, dodać do ziemniaków. Połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić na jednolitą masę.
Formować dowolnej wielkości spłaszczone kulki, zamoczyć w roztrzepanym jajku a potem z bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano.