Kotlet pożarski*

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
U mnie dzisiaj miały być czufty dalmatyńskie, łącznie z nowym przepisem, ale w końcu postawiłam na te pożarskie (i nie żałuję), a sama wycofać się do innych czynności - przynajmniej na jakiś czas. Kotlety doskonałe, polecam, bo będę do nich często wracała. Pozdrowienia
lecker.gif

dora103

Member
Wrz 15, 2012
14
0
0
Bardzo dziekuje za ten przepis. Sa to bez watpienia najlepsze mielone jakie jadlam w zyciu. Zamiast bukli dodalam bulki tartej bo nie mam maszynki do mielenia i mieso mielone kupuje gotowe. Na pewno bede je robic jeszcze nie raz
cook.gif

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Joanna @ 30 Aug 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1539882Seniorko, możesz zdradzić, co to takiego?
Nareszcie znalazłam to pytanie. Miałam dać odpowiedż jutro, bo wysiada mi laptop i nadal jestem prawie ślepa - wobec tego skopiuję tekst, co mam nadzieję mi wybaczycie. Pochodzi on ze "Smaków i aromatów", czerwiec -sierpień 2001. Kopiowanie też nie wyszło, link również nie wyszedł/. Danie jest z mięsa mielonego. Dokładniej opiszę jutro, chyba że wyjdzie Ci po wpisaniu w google, bo mnie nie chce.Przepraszam i na dzisiaj dobranoc. Może jutro będzie lepiej.

Szukajcie jeszcze tutaj

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Google mi niczego nie znalazły; już wcześniej szukałam, ale nie ma pośpiechu z odpowiedzią - poczekam, aż wrócisz do zdrowia.
Przypadkiem trafiłam na Twój post z tym daniem i zapytałam z czystej ciekawości, ale cierpliwie poczekam na poprawę stanu Twoich oczu.

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Joanno, na końcu mojego postu był jeszcze dopisek:

Szukajcie jeszcze tutaj

Niestety nic z nie wynika. W następnym poście zamieszczę przepis.

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Elka @ 31 Aug 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1539950Jak tak sobie sie domyslam, ze czufty to jest odmiana fonetyczno-regionalna kofty http://en.wikipedia.org/wiki/Kofta
kawazmlekiem @ 31 Aug 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1539959Dobrze się domyśliłaś.
icon_mrgreen.gif

http://en.wiktionary.org/wiki/%C4%87ufta
Dzięki za pomoc i "posprzątanie" po mnie. Ja o 3 nad ranem zdaje się niewiele potrafiłam już zrobić, Pozdrowienia.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy