- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 1
- 38
Jeśli mamy mało kasy na zwykłe kotlety mielone, można je zrobić z dodatkiem ryżu ( albo kaszy):
30 dag mielonego mięsa wieprzowego ( może być wołowe+ z 5 dag słoniny)
1 1/2 szkl. ugotowanego na sypko ryżu
1 jajko
cebula zmielona surowa wraz z mięsem lub może być pokrojona drobno i podsmażona
zielona pietruszka
sól, pieprz
Wszystko dokładnie wyrobić, formować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rumiano. Podawać z ziemniakami, surówkami, można z sosem grzybowym lub pomidorowym
Można też kaszę czy ryż zastąpić ugotowaną fasolą, będą kotlety fasolowo-mięsne równie smaczne i nie drogie.
30 dag mielonego mięsa wieprzowego ( może być wołowe+ z 5 dag słoniny)
1 1/2 szkl. ugotowanego na sypko ryżu
1 jajko
cebula zmielona surowa wraz z mięsem lub może być pokrojona drobno i podsmażona
zielona pietruszka
sól, pieprz
Wszystko dokładnie wyrobić, formować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rumiano. Podawać z ziemniakami, surówkami, można z sosem grzybowym lub pomidorowym
Można też kaszę czy ryż zastąpić ugotowaną fasolą, będą kotlety fasolowo-mięsne równie smaczne i nie drogie.