- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

4 kotlety wieprzowe - schabowe
4 plastry boczku
1 papryka czerwona
1 cebula
4 duże pieczarki
1 łyżka keczupu
1 łyżeczka słodkie papryki
sól i czarny pieprz do smaku
mąka pszenna
woda
Kotlety lekko rozbić, oprószyć pieprzem, usmażyć na oleju. Zdjąć z patelni.
Na patelni po kotletach podsmażyć pokrojony w kostkę boczek wraz z obraną, posiekaną cebulą.
Dodać pokrojona w kostkę paprykę, chwilę razem smażyć.
Wsypać słodką paprykę i wlać 200-250 ml wody wymieszanej z 1-2 łyżeczkami maki pszennej oraz keczup. Zamieszać.
Kotlety przełożyć na patelnię z sosem. Mięso dusić w sosie, na małym ogniu, pod przykryciem, aż będzie miękkie.
Źródło.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: