- Sie 28, 2005
- 8,202
- 1,708
- 113
3 większe pory część biała
4 kotlety schabowe bez kości
przyprawy do kotletów - dowolne
sól
olej
Kotlety lekko rozbić, posolić i przyprawić wg uznania ( ja posypałam kammun hut).
Pory pokroić w cienkie krążki , sparzyć, odcedzić.
Do garnka/na patelnię głębszą nalać łyżkę oleju, rozprowadzić po dnie. Ułożyć na dnie połowę porów, na nich kotlety schabowe i znowu warstwa porów. Całość posolić, przykryć i dusić na małym ogniu około 30 min.
Nie trzeba podlewać - pory oddadzą wilgoć wystarczająco.
4 kotlety schabowe bez kości
przyprawy do kotletów - dowolne
sól
olej
Kotlety lekko rozbić, posolić i przyprawić wg uznania ( ja posypałam kammun hut).
Pory pokroić w cienkie krążki , sparzyć, odcedzić.
Do garnka/na patelnię głębszą nalać łyżkę oleju, rozprowadzić po dnie. Ułożyć na dnie połowę porów, na nich kotlety schabowe i znowu warstwa porów. Całość posolić, przykryć i dusić na małym ogniu około 30 min.
Nie trzeba podlewać - pory oddadzą wilgoć wystarczająco.