- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
opakowanie kotletów sojowych
4 marchewki
2 cukinie
nieduża cebula
koncentrat
przyprawy: cayenne, sól, papryka słodka, kumin, liście selara
Do garnaka wlać wode (niedużo - tyle tylko żeby zakryła kotlety), zagotowac z liśćmi selera i solą. Wrzucić kotlety, podgotować minute, wyłączyc prąd i zostawić zakryte zeby sobie dochodziły.
W tym czasie siekamy cebule i ją podsmazamy. Marchewki ścieramy na tarce - dodajemy do cebuli, za chwilę dorzucamy starkowaną cukinie. Dusimy z koncentratem i przyprawami. Nie muszą być bardzo miekkie, poniewąz jeszcze będziemy je zapiekać.
Naczynie zaroodporne wykladamy warstwą warzyw, na nie układamy kotlety i kolena warstwa warzyw.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Pieczemy ok. 20-25 min.
Smacznego
4 marchewki
2 cukinie
nieduża cebula
koncentrat
przyprawy: cayenne, sól, papryka słodka, kumin, liście selara
Do garnaka wlać wode (niedużo - tyle tylko żeby zakryła kotlety), zagotowac z liśćmi selera i solą. Wrzucić kotlety, podgotować minute, wyłączyc prąd i zostawić zakryte zeby sobie dochodziły.
W tym czasie siekamy cebule i ją podsmazamy. Marchewki ścieramy na tarce - dodajemy do cebuli, za chwilę dorzucamy starkowaną cukinie. Dusimy z koncentratem i przyprawami. Nie muszą być bardzo miekkie, poniewąz jeszcze będziemy je zapiekać.
Naczynie zaroodporne wykladamy warstwą warzyw, na nie układamy kotlety i kolena warstwa warzyw.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Pieczemy ok. 20-25 min.
Smacznego
