- Cze 24, 2005
- 16,728
- 603
- 113

Kotlety z kartofli
Przepis z książki ,, Kuchnia rosyjska- encyklopedia kulinarna”

1kg kartofli(ja tyle miałam już ugotowanych)
2-3 łyżki maki (dałam krupczatkę )
3 jajka( dałam jako i 2 żółtka)
1 cebula(dałam średniej wielkości czerwoną )
2 łyżki masła ( nie dałam bo zapomniałam)
Sól , pieprz
Pęczek koperku siekanego ( dałam domowy mrożony)
Bułka tarta do panierowania
Kartofle obrać, umyć i ugotować, najlepiej na parze. Ostudzić i zmielić lub utłuc jeszcze ciepłe i wystudzić .Cebule obrać , drobno posiekać( ja posypałam ja odrobiną soli i tak lekko zgniotłam)
Dodać wszystkie składniki do masy ziemniaczanej , wymieszać i formować kotlety , obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dość silnie rozgrzanym tłuszczu. Podać posypane koperkiem i sosem grzybowym
p.s my zjedliśmy je z kasza i, surówka i sosem pieczarkowym , pycha

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: