- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
SKŁADNIKI
szklanka kaszy
1 i 3/4 szklanki wody
2 duże jajka
duża cebula
olej do smażenia
bułka tarta
Kaszę ugotować na sypko. Połowę zemleć. Wymieszać "obie kasze" dodając jajko i drobno posiekaną , obsmażoną cebule. Doprawić solą i pieprzem.
Wyrobić, uformować kotleciki , moczyć w jajku , panierować w bulce tartej. Smażyć.
Pyszne z sosem pieczarkowym lub przykryte plastrem żółtego sera.
szklanka kaszy
1 i 3/4 szklanki wody
2 duże jajka
duża cebula
olej do smażenia
bułka tarta
Kaszę ugotować na sypko. Połowę zemleć. Wymieszać "obie kasze" dodając jajko i drobno posiekaną , obsmażoną cebule. Doprawić solą i pieprzem.
Wyrobić, uformować kotleciki , moczyć w jajku , panierować w bulce tartej. Smażyć.
Pyszne z sosem pieczarkowym lub przykryte plastrem żółtego sera.