- Paź 30, 2004
 
- 27,545
 
- 7
 
- 38
 
Bardzo dobry sposób na zagospodarowanie kaszy pozostałej np.z wczorajszego obiadu.
Kasza musi być ugotowana i taka jaką lubicie,ja najbardziej lubię jęczmienną perłową,ale może być tez pęczak,gryczana,wiejska,jaglana itp.Do ok.1,5-2 szklanek ugotowanej kaszy dodajemy 1 jajko,1 cebulkę podsmażoną,można dodać ząbek czosnku,można dodać trochę wędliny pokrojonej w kostkę czy też sera żółtego .Masę doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Jeżeli jest zbyt rzadka to dosypać bułki tartej.Formować kotleciki,panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Najlepiej smakują z surówką z białej kapusty albo z sosem grzybowym.
	
		
			
		
		
	
			
			Kasza musi być ugotowana i taka jaką lubicie,ja najbardziej lubię jęczmienną perłową,ale może być tez pęczak,gryczana,wiejska,jaglana itp.Do ok.1,5-2 szklanek ugotowanej kaszy dodajemy 1 jajko,1 cebulkę podsmażoną,można dodać ząbek czosnku,można dodać trochę wędliny pokrojonej w kostkę czy też sera żółtego .Masę doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Jeżeli jest zbyt rzadka to dosypać bułki tartej.Formować kotleciki,panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Najlepiej smakują z surówką z białej kapusty albo z sosem grzybowym.
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: