Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kotlety z kaszy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 50428" data-attributes="member: 151"><p>Bardzo dobry sposób na zagospodarowanie kaszy pozostałej np.z wczorajszego obiadu.</p><p></p><p>Kasza musi być ugotowana i taka jaką lubicie,ja najbardziej lubię jęczmienną perłową,ale może być tez pęczak,gryczana,wiejska,jaglana itp.Do ok.1,5-2 szklanek ugotowanej kaszy dodajemy 1 jajko,1 cebulkę podsmażoną,można dodać ząbek czosnku,można dodać trochę wędliny pokrojonej w kostkę czy też sera żółtego .Masę doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Jeżeli jest zbyt rzadka to dosypać bułki tartej.Formować kotleciki,panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.</p><p>Najlepiej smakują z surówką z białej kapusty albo z sosem grzybowym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 50428, member: 151"] Bardzo dobry sposób na zagospodarowanie kaszy pozostałej np.z wczorajszego obiadu. Kasza musi być ugotowana i taka jaką lubicie,ja najbardziej lubię jęczmienną perłową,ale może być tez pęczak,gryczana,wiejska,jaglana itp.Do ok.1,5-2 szklanek ugotowanej kaszy dodajemy 1 jajko,1 cebulkę podsmażoną,można dodać ząbek czosnku,można dodać trochę wędliny pokrojonej w kostkę czy też sera żółtego .Masę doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Jeżeli jest zbyt rzadka to dosypać bułki tartej.Formować kotleciki,panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Najlepiej smakują z surówką z białej kapusty albo z sosem grzybowym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kotlety z kaszy
Top
Bottom