- Paź 9, 2008
- 523
- 0
- 16
KOTLETY Z SELER
1 seler duży ( średnica ok 6 cm)- ugotować, ostudzić, pokroić w plastry
grubości ok 6mm
ser żółty Salami - pokrojony w plasterki ( na każdy plaster selera 2 plastry sera) po 1 z każdej strony
sól / pieprz 2 jaja do panierunku, bułka tarta
wykonanie: jajka mocno przyprawić solą i pieprzem. Moczyć seler, przykleić ser, ponownie w jajku na końcu w tartej bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
WAŻNE! Seler nie może być za miękki ani też twardy!
Podawać z surówką.
1 seler duży ( średnica ok 6 cm)- ugotować, ostudzić, pokroić w plastry
grubości ok 6mm
ser żółty Salami - pokrojony w plasterki ( na każdy plaster selera 2 plastry sera) po 1 z każdej strony
sól / pieprz 2 jaja do panierunku, bułka tarta
wykonanie: jajka mocno przyprawić solą i pieprzem. Moczyć seler, przykleić ser, ponownie w jajku na końcu w tartej bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
WAŻNE! Seler nie może być za miękki ani też twardy!
Podawać z surówką.