Ryjek @ 31 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1249482dagulec na jakiej blaszce robilas ta krajanke? Ja dzisiaj zrobilam na tortownicy 24x24 i ciasta jest ok, alemasy i polewy zbyt malo jak dla mnie. Napewno nie wyszla mi taka wysoka jak u Ciebie.Było o rozmiarach blaszki![]()
jean @ 21 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1244774a jaki rozmiar blaszki?Dagulec @ 21 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1244847tortownica około 22 cm lub blaszka kwadratowa, ja robiłam w kwadratowej, łatwiej kroić.
Cinka @ 1 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1249528Było o rozmiarach blaszki
yrsa @ 1 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1249681Co takie wielkie oko robi? Wzoru na pole koła nie widziała?![]()
doprawdy jesteście bardzo pomocne![]()
Megi428 @ 4 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1251056wystarczyło po prostu napsać ile cm mają boki blaszki i byłoby po temacie a wy sobie jakieś żarty robicie - ktoś chce przepis z cc wykorzystać i trafia na takie komentrze - i...... bez komentarzaChyba nie zauważyłaś, że zacytowany przez Ciebie komentarz mojego autorstwa skierowany był do Ilony. Na użytek pytającej wyliczony był wymiar blaszki.
Megi428 @ 4 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1251056wystarczyło po prostu napsać ile cm mają boki blaszkiMegi tak naprawdę to wystarczyło przeczytać przepis i rzucić okiem na 2 pierwsze komentarze i wszystko byłoby wiadomo.
To że zacytowałam że mowa o rozmiarach blaszki już była, wymiary przytoczyłam również, oraz to że Yrsa wyliczyła jaki dokładnie bok winna mieć blaszka kwadratowa to jakby nie patrzeć - jest pomoc. A że komuś nie chce się przeczytać to już nie nasza wina.
Ryjek @ 1 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1249627owszem bylo, ale napisala ze robila w kwadratowej dlatego sie pytamtu masz fajny przelicznik blaszkowy z tortownicy na blaszki i odwrotnie, bez wnikliwej znajomości matematyki możesz sama sprawdzić
http://przeliczarka.heroku.com/
beata34 @ 4 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1251362tu masz fajny przelicznik blaszkowy z tortownicy na blaszki i odwrotnie, bez wnikliwej znajomości matematyki możesz sama sprawdzić
http://przeliczarka.heroku.com/dziekuje
yrsa @ 1 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1249668Czyli trzeba wziąć kwadratową o polu podstawy pi*121, zatem boku około 19,5 cm.brawo, moja blaszka ma bok długości 20 cm, przepraszam, że tego nie napisałam. Nie chciałam nikogo zmuszać do kalkulacji, to po prostu moje roztrzepanie.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.