Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Krajanka piernikowa z marcepanem i powidlami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1380392" data-attributes="member: 13254"><p>Moja krajanka jest po przejściach. Wszystko mi się pięknie wałkowało (3 szklanki mąki weszły), aż przy nakładaniu górnej warstwy jakimś cudem skleiłam niemal na pół górny placek. Ponieważ częściowo był już uwalany powidłami, to ponowne rozwałkowanie nie wchodziło w grę. Odrywałam i sztukowałam. Po upieczeniu całe w bliznach. Po polukrowaniu niewiele lepiej. A po pokrojeniu może być.</p><p></p><p>Tosiu, mnie możesz krajankę wysłać, nie zmarnuje się, obiecuję!!! </p><p></p><p>A przy tym wszystkim okazało się, że moje zeszłoroczne powidła śliwkowe są pyszne. Chyba miałam dwie partie, mnie i bardzie udaną i wczoraj natrafiłam na tę lepszą.</p><p></p><p>Edit: mieszałam najpierw łyżką, potem wyrabiałam ręką. Nie pamiętam, jak robiłam w zeszłym roku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1380392, member: 13254"] Moja krajanka jest po przejściach. Wszystko mi się pięknie wałkowało (3 szklanki mąki weszły), aż przy nakładaniu górnej warstwy jakimś cudem skleiłam niemal na pół górny placek. Ponieważ częściowo był już uwalany powidłami, to ponowne rozwałkowanie nie wchodziło w grę. Odrywałam i sztukowałam. Po upieczeniu całe w bliznach. Po polukrowaniu niewiele lepiej. A po pokrojeniu może być. Tosiu, mnie możesz krajankę wysłać, nie zmarnuje się, obiecuję!!! A przy tym wszystkim okazało się, że moje zeszłoroczne powidła śliwkowe są pyszne. Chyba miałam dwie partie, mnie i bardzie udaną i wczoraj natrafiłam na tę lepszą. Edit: mieszałam najpierw łyżką, potem wyrabiałam ręką. Nie pamiętam, jak robiłam w zeszłym roku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Krajanka piernikowa z marcepanem i powidlami
Top
Bottom