- Gru 21, 2005
- 7,253
- 5
- 0
dla Joanny
zmniejszylam troche nasze proporcje
500g maki gryczanej, u nas jest to maka razowa zarnowa z gryki niepalonej
7-8 lyzek oliwy z oliwek, extra virgin
2 lyzeczki soli
200g wody
mozna sypnac za'ataru lub innych ziol, mieszanek. Pyszne z dipami, serowymi szczegolnie, albo z pate z wedzonej makreli. Gdy zrobilismy z za'atarem, podawalismy do tego muhammare.
Do maki dodac oliwe, przemieszac, potem sol i powoli zaczac dodawac wode. Ciasto ma byc plastyczne, tylko odrobine lepkie. Jesli klei sie, dodac maki.
Rozwalkowac cienko, dobrze sie walkuje pomiedzy arkuszami papieru do pieczenia. Ulozyc na blasze, mozna posmarowac olejem, nakluc. Upiec w 200C przez 10 min, moze dluzej w Waszych piecach.
zmniejszylam troche nasze proporcje
500g maki gryczanej, u nas jest to maka razowa zarnowa z gryki niepalonej
7-8 lyzek oliwy z oliwek, extra virgin
2 lyzeczki soli
200g wody
mozna sypnac za'ataru lub innych ziol, mieszanek. Pyszne z dipami, serowymi szczegolnie, albo z pate z wedzonej makreli. Gdy zrobilismy z za'atarem, podawalismy do tego muhammare.
Do maki dodac oliwe, przemieszac, potem sol i powoli zaczac dodawac wode. Ciasto ma byc plastyczne, tylko odrobine lepkie. Jesli klei sie, dodac maki.
Rozwalkowac cienko, dobrze sie walkuje pomiedzy arkuszami papieru do pieczenia. Ulozyc na blasze, mozna posmarowac olejem, nakluc. Upiec w 200C przez 10 min, moze dluzej w Waszych piecach.
Ostatnią edycję dokonał moderator: