Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem cytrynowy (szpajza)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="burek" data-source="post: 478312" data-attributes="member: 1885"><p>Kashu szpajza to już wiesz co, moczka też bo Cinka tu wkleiła, kołocz - Cinko jest na cieście drożdżowym, ale z kruszonką i tu racja, makówki to mak+bakalie+ namoczona w mleku bułka (ew. sucharki), a kopa... kopa to deser typowo komunijny. Składa się to to z dużej ilości farfocli kokosowych namoczonych w spirytusie zmieszanych z bakaliami. Podaje się to z bitą śmietaną posypane dodatkowo kosteczkami galaretki (zwykłej, nie takiej w cukrze). Wygląda to jak taka kopa wiórków kokosowych z bitą smietaną, więc tak tez się nazywa i kopie bo mocne to to. <mrug mrug></p><p></p><p>Cinko offtop-gigant nam tu wyjdzie, ale to aż wstyd, żeby mieszkać tak niedaleko od siebie i się nie spotkać. Ja do Rybnika mam 16 km, tyle ze od strony Orzesza (kierunek Katowice), ale mobilna jestem. Gorzej z czasem, choc pewnie możnaby coś wykroić. Po świętach może?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="burek, post: 478312, member: 1885"] Kashu szpajza to już wiesz co, moczka też bo Cinka tu wkleiła, kołocz - Cinko jest na cieście drożdżowym, ale z kruszonką i tu racja, makówki to mak+bakalie+ namoczona w mleku bułka (ew. sucharki), a kopa... kopa to deser typowo komunijny. Składa się to to z dużej ilości farfocli kokosowych namoczonych w spirytusie zmieszanych z bakaliami. Podaje się to z bitą śmietaną posypane dodatkowo kosteczkami galaretki (zwykłej, nie takiej w cukrze). Wygląda to jak taka kopa wiórków kokosowych z bitą smietaną, więc tak tez się nazywa i kopie bo mocne to to. <mrug mrug> Cinko offtop-gigant nam tu wyjdzie, ale to aż wstyd, żeby mieszkać tak niedaleko od siebie i się nie spotkać. Ja do Rybnika mam 16 km, tyle ze od strony Orzesza (kierunek Katowice), ale mobilna jestem. Gorzej z czasem, choc pewnie możnaby coś wykroić. Po świętach może? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem cytrynowy (szpajza)
Top
Bottom