Krem do tortu Ambasador
Przepis mojej Mamy, a tutaj cały tort.
-2 kostki masla
-1 szklanka cukru
-1/2 litr. mleka
-8 zoltek
-3lyzki maki ziemniaczanej
-2 op. cukru waniliowego
Zoltka utrzec z cukrem. Mleko zagotowac. Zalac
zoltka goracym mlekiem i mieszac. Dodac cukier
waniliowy i make ziemniaczana rozpuszczona w zimnym
mleku (albo budyn). Mieszac na malym ogniu, az do
zageszczenia, a potem ostudzic. Mase budyniowa dodawac
do utartego masla.
Kremu wychodzi bardzo duzo, bo to jest przepis na tort, ktory sie sklada glownie z kremu. Jak dotad byl zawsze niezawodny i nie sprawial klopotliwych niespodzianek.
Potem warto zrobic bezy lub kokosanki, żeby wykorzystac te 8 białek.
Przepis mojej Mamy, a tutaj cały tort.
-2 kostki masla
-1 szklanka cukru
-1/2 litr. mleka
-8 zoltek
-3lyzki maki ziemniaczanej
-2 op. cukru waniliowego
Zoltka utrzec z cukrem. Mleko zagotowac. Zalac
zoltka goracym mlekiem i mieszac. Dodac cukier
waniliowy i make ziemniaczana rozpuszczona w zimnym
mleku (albo budyn). Mieszac na malym ogniu, az do
zageszczenia, a potem ostudzic. Mase budyniowa dodawac
do utartego masla.
Kremu wychodzi bardzo duzo, bo to jest przepis na tort, ktory sie sklada glownie z kremu. Jak dotad byl zawsze niezawodny i nie sprawial klopotliwych niespodzianek.
Potem warto zrobic bezy lub kokosanki, żeby wykorzystac te 8 białek.

Ostatnią edycję dokonał moderator: