Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem karpatkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="doris71" data-source="post: 1310343" data-attributes="member: 12179"><p>KREM DO KARPATKI, TORU, BABECZEK </p><p>(ze starego zeszytu)</p><p></p><p>1 szklanka wody</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>4 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>2 łyżki mąki pszennej</p><p>około 3/4 szklanki mleka</p><p>1/2 szklanki cukru</p><p>1 masło roślinne</p><p>1 żółtko</p><p></p><p>Zagotować 1 szklankę wody z 1 cukrem waniliowym.W szklance rozmieszać 4 łyżki maki ziemniaczanej, 2 łyżki maki pszennej, dopełnić mlekiem, rozetrzeć żeby grudek nie było, można przepuscić przez sitko, wlać do gotujacej wody, energicznie mieszać, ostudzić.</p><p>Do zimnego budyniu dodać 1 masło roślinne, 1 żółtko, 1/2 szklanki cukru, kilka kropli soku z cytryny do smaku. Miksować na wysokich obrotach. Wychodzi biały krem podobny do bitej śmietany.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doris71, post: 1310343, member: 12179"] KREM DO KARPATKI, TORU, BABECZEK (ze starego zeszytu) 1 szklanka wody 1 cukier waniliowy 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej około 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 masło roślinne 1 żółtko Zagotować 1 szklankę wody z 1 cukrem waniliowym.W szklance rozmieszać 4 łyżki maki ziemniaczanej, 2 łyżki maki pszennej, dopełnić mlekiem, rozetrzeć żeby grudek nie było, można przepuscić przez sitko, wlać do gotujacej wody, energicznie mieszać, ostudzić. Do zimnego budyniu dodać 1 masło roślinne, 1 żółtko, 1/2 szklanki cukru, kilka kropli soku z cytryny do smaku. Miksować na wysokich obrotach. Wychodzi biały krem podobny do bitej śmietany. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem karpatkowy
Top
Bottom