Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem Simil Raffaello
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 713971" data-attributes="member: 52"><p>KREM SIMIL RAFFAELLO</p><p><a href="http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=77130" target="_blank">http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=77130</a></p><p>250 g mascarpone</p><p>100 g mleka skondensowanego slodzonego</p><p>150 ml smietany do ubijania nieslodzonej</p><p>150 g bialej czekolady</p><p>pol paczki wafli waniliowych / takiej o wadze 175 g /</p><p>drobniutko siekane migdaly / posypka migdalowa /</p><p>wiorki kokosowe / nie sa konieczne, jesli uzywamy ich do dekoracji tortu, deseru itp. /</p><p>- ubic mascarpone mikserem</p><p>- dodac mleko skondensowane i ubic dokladnie na krem</p><p>- zagotowac / prawie zagotowac / 100 ml smietany / 50 ml zostawic na potem /, dodac drobno posiekana biala czekolade, stopic, schlodzic, dodac do kremu na bazie mascarpone</p><p>- dokladnie wymieszac</p><p>- ubic reszte smietany i dodac do kremu</p><p>- pokruszyc wafle, dodac do kremu uzupelniajac sekanymi migdalami i wiorkami kokosowymi / taka iloscia, aby krem nie wyszedl zbyt gesty /</p><p></p><p>UWAGA:</p><p>Krem ten przetestowala Maraa:</p><p>&quot;Zrobiłam dzisiaj ten krem. Jest pyszny i delikatny. Ale zmieniłam trochę proporcje składników, bo dla mnie większość włoskich ciast i deserów są</p><p>za słodkie. Oczywiście poza lodami, które we Włoszech smakują mi najbardziej lecker.gif</p><p>Dla porządku podaję moje proporcje.</p><p>- 2serki mascarpone (250g)</p><p>- 100g mleka skondensowanego słodzonego</p><p>- 300ml śmietany (użyłam 36%)</p><p>- 200g białej czekolady</p><p>Reszta jak w przepisie wyżej. Dla mnie był OK i dla wszystkich pożerających ciasto też.&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 713971, member: 52"] KREM SIMIL RAFFAELLO [URL="http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=77130"]http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=77130[/URL] 250 g mascarpone 100 g mleka skondensowanego slodzonego 150 ml smietany do ubijania nieslodzonej 150 g bialej czekolady pol paczki wafli waniliowych / takiej o wadze 175 g / drobniutko siekane migdaly / posypka migdalowa / wiorki kokosowe / nie sa konieczne, jesli uzywamy ich do dekoracji tortu, deseru itp. / - ubic mascarpone mikserem - dodac mleko skondensowane i ubic dokladnie na krem - zagotowac / prawie zagotowac / 100 ml smietany / 50 ml zostawic na potem /, dodac drobno posiekana biala czekolade, stopic, schlodzic, dodac do kremu na bazie mascarpone - dokladnie wymieszac - ubic reszte smietany i dodac do kremu - pokruszyc wafle, dodac do kremu uzupelniajac sekanymi migdalami i wiorkami kokosowymi / taka iloscia, aby krem nie wyszedl zbyt gesty / UWAGA: Krem ten przetestowala Maraa: "Zrobiłam dzisiaj ten krem. Jest pyszny i delikatny. Ale zmieniłam trochę proporcje składników, bo dla mnie większość włoskich ciast i deserów są za słodkie. Oczywiście poza lodami, które we Włoszech smakują mi najbardziej lecker.gif Dla porządku podaję moje proporcje. - 2serki mascarpone (250g) - 100g mleka skondensowanego słodzonego - 300ml śmietany (użyłam 36%) - 200g białej czekolady Reszta jak w przepisie wyżej. Dla mnie był OK i dla wszystkich pożerających ciasto też." [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem Simil Raffaello
Top
Bottom