- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Cytuję słowa owieczki na tema tego kremu: "...rewelacyjne, absolutnie orzezwiajace, wiosennie dreszczem przeszywajace, aromatyczne, rogrzewajaco chlodzące nadzienie..."
Może być jako deser podany w pucharkach i udekorowany bitą śmietaną:
albo może służyć jako dodatek do ciast, do przekładania biszkoptu, nadziewania babeczek:
0,5 kg truskawek ( mogą być mrożone)
1 szkl. śmietanki kremówki
1 galaretka truskawkowa
3 łyżki cukru ( lub do smaku)
Galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu, wystudzić. Truskawki zmiksować, śmietankę ubić na sztywno. Wymieszać delikatnie truskawki ze śmietanką, wlać galaretkę.
Może być jako deser podany w pucharkach i udekorowany bitą śmietaną:

albo może służyć jako dodatek do ciast, do przekładania biszkoptu, nadziewania babeczek:
0,5 kg truskawek ( mogą być mrożone)
1 szkl. śmietanki kremówki
1 galaretka truskawkowa
3 łyżki cukru ( lub do smaku)
Galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu, wystudzić. Truskawki zmiksować, śmietankę ubić na sztywno. Wymieszać delikatnie truskawki ze śmietanką, wlać galaretkę.