Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem z mascarpone i mleka skondensowanego slodzonego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1598698" data-attributes="member: 1142"><p>Juz kiedys natknelam sie na ten watek i mialam napisac, ale zapomnialam. Robie podobny krem, wlasciwie jest to masa na taki szybki letni sernik, np z truskawkami.</p><p>Krem jest bardzo gesty i gestnieje jeszcze bardziej po schlodzeniu. Na 500g serka mascarpone biore 405g puszke skondensowanego mleka (czasem w wersji light - bez tluszczu). miksuje dokladnie mascarpone z mlekiem, a nastepnie dodaje, mieszajac sok z dwoch cytryn. Krem jest tak gesty, ze powiedzeniowa &quot;lyzka w nim stoi&quot;, po schlodzeniu ciasto kroi sie idealnie. Sok z cytryny powoduje zagestnienie kremu. Dodatkowo, slodycz skondensowanego mleka jest stanowczo zlagodzona.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1598698, member: 1142"] Juz kiedys natknelam sie na ten watek i mialam napisac, ale zapomnialam. Robie podobny krem, wlasciwie jest to masa na taki szybki letni sernik, np z truskawkami. Krem jest bardzo gesty i gestnieje jeszcze bardziej po schlodzeniu. Na 500g serka mascarpone biore 405g puszke skondensowanego mleka (czasem w wersji light - bez tluszczu). miksuje dokladnie mascarpone z mlekiem, a nastepnie dodaje, mieszajac sok z dwoch cytryn. Krem jest tak gesty, ze powiedzeniowa "lyzka w nim stoi", po schlodzeniu ciasto kroi sie idealnie. Sok z cytryny powoduje zagestnienie kremu. Dodatkowo, slodycz skondensowanego mleka jest stanowczo zlagodzona. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem z mascarpone i mleka skondensowanego slodzonego
Top
Bottom