Krem z selera

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Duży seler bulwiasty, połowa dużego selera naciowego, mały por, cebula, jedna marchewka, dwa jabłka, ząbek czosnku, rokpol, trochę mleka, sól, pieprz, majeranek, oliwa, łyżka masła, woda (może być bulion warzywny lub drobiowy)

Wszystkie warzywa oczyścić i pokroić. Poddusić pora, cebulę i czosnek na tłuszczu, dodać resztę warzyw, bulion lub wodę, przyprawy, ugotowac do miękkości. Dolać mleko, zagotować, wrzucić ser - powinien się rozpuścić. Zmiksować. Zupa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany, dlatego nie należy przesadzać z bulionem i mlekiem. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką, jeśli ktoś ma ochotę, można dodać grzanki. Smacznego
wink.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy