- Sty 28, 2006
- 6,033
- 9
- 38
Potrzebujemy
Twarde gruszki około 1-1,5 kg.
sok z cytryny 2 łyzeczki
kostkę masła
herbatniki lub biszkopt na spód blachy
4 żółtka
3 łyżki cukru
2 galaretki cytrynowe
Idealne byłyby gruszkowe ale ciężko dostać takie a cytrynowe pasują do wszystkiego
Przygotowujemy galaretki i odstawiamy.
Żółtka ucieramy z cukrem i miękim masłem na krem.
Umyte gruszki obieramy i ścieramy na grubej tarce.Skrapiamy sokiem.
Starte gruszki mieszamy z kremem.
I wylewamy na spód.Wyrównujemy i polewamy tężejacą galaretką.
Mój mąż je uwielbia.
Zresztą on lubi wszystko co z gruszkami.
Twarde gruszki około 1-1,5 kg.
sok z cytryny 2 łyzeczki
kostkę masła
herbatniki lub biszkopt na spód blachy
4 żółtka
3 łyżki cukru
2 galaretki cytrynowe
Idealne byłyby gruszkowe ale ciężko dostać takie a cytrynowe pasują do wszystkiego
Przygotowujemy galaretki i odstawiamy.
Żółtka ucieramy z cukrem i miękim masłem na krem.
Umyte gruszki obieramy i ścieramy na grubej tarce.Skrapiamy sokiem.
Starte gruszki mieszamy z kremem.
I wylewamy na spód.Wyrównujemy i polewamy tężejacą galaretką.
Mój mąż je uwielbia.
Zresztą on lubi wszystko co z gruszkami.

Ostatnią edycję dokonał moderator: