- Lis 26, 2007
- 411
- 0
- 0
A jednak się da zrobić toffi z mleka skondensowanego i fruktozy. Zainspirowana przepisem na Krówki na blogu cudawianki postanowiłam przepis lekko zmodyfikowac "naginając" pod swoja dietę.
Składniki:
-200ml mleka skondensowanego Light niesłodzonego
-2 łyzki fruktozy
-60ml Masmixu
Przygotownie:
1. Do garnuszka włożyć fruktozę, Masmixa i wlać mleko skondensowane
2. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować najmniej 20 minut - do utworzenia karmelu
3. Utrzeć mikserem przez chwilkę (ja ucierałam ok 4-5 min)
4. Przełożyć do płaskiej formy wyłożonej folią aluminiową (będzie łatwiej wyjąć i kroić) wystudzić - wstawić do lodówki do stężenia.
Wklejam zdjęcia od razu po przełożeniu do foremki. Siedzi w lodówce i stężało cudownie. Wygląd i smak rewelacja. Zastanawiam się tylko jak to przechowywać (zapakować?) Macie jakieś pomysły????
Składniki:
-200ml mleka skondensowanego Light niesłodzonego
-2 łyzki fruktozy
-60ml Masmixu
Przygotownie:
1. Do garnuszka włożyć fruktozę, Masmixa i wlać mleko skondensowane
2. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować najmniej 20 minut - do utworzenia karmelu
3. Utrzeć mikserem przez chwilkę (ja ucierałam ok 4-5 min)
4. Przełożyć do płaskiej formy wyłożonej folią aluminiową (będzie łatwiej wyjąć i kroić) wystudzić - wstawić do lodówki do stężenia.

Wklejam zdjęcia od razu po przełożeniu do foremki. Siedzi w lodówce i stężało cudownie. Wygląd i smak rewelacja. Zastanawiam się tylko jak to przechowywać (zapakować?) Macie jakieś pomysły????