Kruche ciasteczka walentynkowe

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
dziunia @ 5 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1033410Margot: http://shop.ebay.pl/i.html?_nkw=snoopy+coo...6.c0.m270.l1313
icon_mrgreen.gif
hm , teraz nie wiem czy to dobrze czy źle ,ale ja nie wiem jak to się kupuje
cry_1.gif
icon_mrgreen.gif

PayPal , też nie ma

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Kupuje się jak na Allegro ale płaci się przez PayPal, tych foremek jest mnóstwo z róznymi postaciami z bajek itp. Eklerek gdzieś tu ostrzegała żeby nie szukać na Ebayu, bo to niebezpieczne
zahnlos.gif

A Ty chcesz te foremki?

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
Dziunia , no nie wiem w sumie, bo bym chciała ,ale tanie nie są
denknach.gif
same foremki nie są drogie ,ale koszty wysyłki są nawet większe niż same foremki , kurcze muszę przemyśleć
ale jak patrzę na Caritki ciasteczka , to mam wielki dylemat i jakieś tanie mi się wtedy wydają

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
No własnie
icon_mrgreen.gif
Na wszelki wypadek nie cofam się na poprzednią stronę
zahnlos.gif
Szkoda, że nie są tańsze te foremki.

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,191
2,746
113
Ja się tak tylko zastanawiam czy one dobrze odczepiają się od plastiku? Te ciastka, które są pokazane gotowe (pierwsza oferta z linka Dziuni) to tak wyglądają niezbyt ładnie...
gruebel_2.gif

Ja bym wolała, żeby one były "automatyczne", jak mam np. walentynkowe. Tu trzeba do każdego ciastka podchodzić dwukrotnie. Raz wyciąć a potem stempel. Chyba nie warte tej kasy.

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Tu: http://cgi.ebay.pl/4pcs-Snoopy-Woodstock-C...=item58896043ab płaci się 5$ za każdy dodatkowo zamawiany przedmiot, ale z drugiej strony za zamówienie 2-3 przedmiotów jest 10% zniżki, 4-6 20%, 7-8 25% itd. niżej jak zjedziesz to jest wyszczególnione, tyle że chyba i tak nie równoważy to tych dodatkowych kosztów za przesyłkę
gruebel_2.gif

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
hazo @ 5 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1033446Ja się tak tylko zastanawiam czy one dobrze odczepiają się od plastiku? Te ciastka, które są pokazane gotowe (pierwsza oferta z linka Dziuni) to tak wyglądają niezbyt ładnie...
gruebel_2.gif

Ja bym wolała, żeby one były "automatyczne", jak mam np. walentynkowe. Tu trzeba do każdego ciastka podchodzić dwukrotnie. Raz wyciąć a potem stempel. Chyba nie warte tej kasy.
Mam tego typu foremki tez plastikowe z myszką miki i kaczorem donaldem, chyba Zenkera ale mogę się mylić bo dawno kupowane. Faktycznie zabawy jest trochę więcej, bo trzeba dwa razy wyciskac, ale przy odpowiednim cieście wszystko idzie dobrze i wygląda też bardzo dobrze. Na tych zdjęciach z ebaya niechlujnie te ciastka po prostu wyglądają, jakby się ten ktoś bardziej postarał, to na pewno efekt byłby lepszy
icon_wink.gif

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
index.php?act=findpost&pid=1033410Margot: http://shop.ebay.pl/i.html?_nkw=snoopy+coo...6.c0.m270.l1313
icon_mrgreen.gif
icon_eek.gif
Dziuniu
freu.gif
Ale numer
banana.gif

To te same!
icon_biggrin.gif

Jak je dostalam, to chcialam sie od razu na forum pochwalic
icon_lol.gif
, taka bylam szczesliwa, ze chcialam to oglosic calemu swiatu
rofl.gif

i szukalam ich w internecie, bo pomyslalam, ze bez linka, to nawet nie mam co tu "startowac"
rofl.gif
i kurcze nic nie znalazlam.
Nic!
Wyskakiwaly mi tylko jakies kubki, fartuszki, i inne zabawki ze snoopy....
-Jak fajnie, ze je znalazlas
icon_biggrin.gif
- Dzieki
bussi.gif

Margot @ 5 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1033433Dziunia , ale przyznaj ,że to Caritki wina
icon_mrgreen.gif

człowiek nie był świadomy ,że takie są ,a nawet jeśli był świadom ,że są to nie były takie pociągające
icon_wink.gif

A tu bach , jedno zdjęcie Caritki i kuszenie jest to wielkie
baa.gif
index.php?act=findpost&pid=1033436No własnie
icon_mrgreen.gif
Na wszelki wypadek nie cofam się na poprzednią stronę
zahnlos.gif
Szkoda, że nie są tańsze te foremki.
Ejjj !!! Chwilunia, coooo!!
Jak to moja ??
baa.gif
To nie moja wina. To wina Hazo
zahnlos.gif
, ze wpisala ten przepis,
bo gdyby nie on, pewnie nie widzialybyscie u mnie tych foremek <tralalalaaaa>
icon_wink.gif
icon_mrgreen.gif

Hazo
bussi.gif

hazo @ 5 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1033446Ja się tak tylko zastanawiam czy one dobrze odczepiają się od plastiku? Te ciastka, które są pokazane gotowe (pierwsza oferta z linka Dziuni) to tak wyglądają niezbyt ładnie...
gruebel_2.gif

Ja bym wolała, żeby one były &quot;automatyczne&quot;, jak mam np. walentynkowe. Tu trzeba do każdego ciastka podchodzić dwukrotnie. Raz wyciąć a potem stempel. Chyba nie warte tej kasy.
Zgadzam sie z Dziunia, ze przy odpowiednim ciescie wszystko idzie dobrze.
To ciasto, (z tego przepisu) jesli bylo prosto z lodowki i probowalam zrobic pieczatke, to pekalo, ale jesli chwilke poczekalam, az ciasto troche zmieklo,
to szlo super.
Aha, troche przyklejalo mi sie do miekkiego, ale stempelek troche omaczylam i szlo na prawde bez problemu.

Margot @ 5 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1033455tak , tak ale wystarczy sobie iść i Caritki obejrzeć ciastka i już się chce tych foremek
Jakby Caritki zdjęcie tam wstawili , zakup by wzrósł
icon_mrgreen.gif
bussi.gif

A w ogole, uwielbiam te ciastka! Sa pyszne!
bussi.gif
cvety.gif
anbetung.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
No i teraz ja jestem chora na te foremki.
icon_neutral.gif

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
pychotki na bazar sw. marcina

ciacha_015.jpg

Załączniki

• ciacha_015.jpg
    ciacha_015.jpg
    260 KB · Wyświetleń: 2

ushii

Member
Mar 21, 2006
411
0
0
to i ja się dorzucę
icon_smile.gif

ale ja zrezygnowałam z pieczenia tylko z dołem, bo dla mnie te spody sa zbyt wtedy zrumienione... z termoobiegiem też mi wychodzą lekko zrumienione te boczki, chociaż o słabiej niż z samym dołem oczywiście.

ciasteczka_walentynkowe.jpg

ciasteczka_walentynkowe_2.jpg

Załączniki

• ciasteczka_walentynkowe.jpg
    ciasteczka_walentynkowe.jpg
    207.3 KB · Wyświetleń: 2
  • ciasteczka_walentynkowe_2.jpg
    ciasteczka_walentynkowe_2.jpg
    212.1 KB · Wyświetleń: 2

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
No niestety.
Moja kolejna próba z nowymi stempelkami i też nie wyszło. Zaczynam podejrzewać, że albo mam pecha, albo do tych ciastek wyraźnie potrzeba określonego typu stempla. Na pewno lepiej wychodzą grubsze, co widać na mym, bo się nie przepiekają tak mocno.
Raczej nie powtórzę, są maślane i coś mi w nich nie odpowiada. Wanilia dodana w konkretnej ilości gdzieś mi umyka a czuję kruchość i 'maślaność'.
icon_smile.gif

bl_ciasteczka13.jpg

bl_ciasteczka13b.jpg

bl_ciasteczka13a.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy