- Kwi 4, 2008
- 370
- 0
- 0
Skladniki:
1 cup cukru,
1 cup miekkiej margaryny,
1 cup mleka,
1-2 jajka,
1 lyzeczka cukru waniliowego,
1lyzeczka aromatu migdalowego,
1 lyzeczka proszku do pieczenia,
3 1/2 maki,
szczypta soli.
Wykonanie:
Mleko+jajka+cukier ubijamy na puszysta mase. Nastepnie dodajemy make i miekka margaryne+szczypte soli +aromaty.
Zagniatamy dokladnie i wstawiamy do lodowki na 2-4 godz. Wykrawamy foremkami i do piekarnika na 15-20 min.
Z tego przepisu robie ciastka na Boze Narodzenie z dodatkiem barwnikow. Wtedy dzielimy ciasto na 3 czesci i dodajemy barwniki czerwony i zielony, a czesc zostawiamy w naturalnym kolorze. Z czerwonego i bialego ciasta toczymy cienkie waleczki i okrecamy jeden na drugim formujac laske a z zielonego wykrawamy choinki.
Niestety nie mam zdjecia.
Smacznego
1 cup cukru,
1 cup miekkiej margaryny,
1 cup mleka,
1-2 jajka,
1 lyzeczka cukru waniliowego,
1lyzeczka aromatu migdalowego,
1 lyzeczka proszku do pieczenia,
3 1/2 maki,
szczypta soli.
Wykonanie:
Mleko+jajka+cukier ubijamy na puszysta mase. Nastepnie dodajemy make i miekka margaryne+szczypte soli +aromaty.
Zagniatamy dokladnie i wstawiamy do lodowki na 2-4 godz. Wykrawamy foremkami i do piekarnika na 15-20 min.
Z tego przepisu robie ciastka na Boze Narodzenie z dodatkiem barwnikow. Wtedy dzielimy ciasto na 3 czesci i dodajemy barwniki czerwony i zielony, a czesc zostawiamy w naturalnym kolorze. Z czerwonego i bialego ciasta toczymy cienkie waleczki i okrecamy jeden na drugim formujac laske a z zielonego wykrawamy choinki.
Niestety nie mam zdjecia.
Smacznego
Ostatnią edycję dokonał moderator: