Kruche ciasto do tart słonych i słodkich (Elle)

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,781
4,839
113
Pierwszy raz robię tartę z tego ciasta i nie wiem, czy to ciasto po wyklejeniu formy ma być schłodzone, czy od razu do pieca? Piec na ślepo?
Schładzam, jak każde kruche, ale pewności nie mam.
gruebel_2.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Graz @ 15 Feb 2005 napisał:
index.php?act=findpost&pid=75072Wykorzystać od razu - włozyc do formy.
Malgosimi @ 6 Apr 2005 napisał:
index.php?act=findpost&pid=104363nie wiem tylko, czy to ciasto trzeba/można chłodzić (w kuli) przed wsadzeniem do piekarnika... bardzo prosze o rowianie wątpliwości
icon_smile.gif


PS już wiem, nie trzeba
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,781
4,839
113
Joanno
anbetung.gif
, czytałam, że wykorzystać od razu, ale miałam wątpliwości, co znaczy wykorzystać. Ułożyć w formie, czy ułożyć i od razu upiec.
icon_lol.gif

Chłodziła sie tyle, ile rozgrzewał sie piekarnik, ale nic jej to nie zaszkodziło. Ciasto jest przyjemnie kruche, o wyraźnym maślanym aromacie, bardzo szybkie w przygotowaniu. Przepis będzie w użyciu.
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy