- Lut 15, 2008
- 404
- 0
- 0
0,5 kg mąki
szklanka cukru
1 kostka margaryny
2 jaja (całe)
3 łyżki śmietany
łyżka octu
łyżka oleju
łyżeczka Pr. do piecz.
cukier waniliowy
2 kg. jabłek
cynamon
bułka tarta
Wymieszać składniki ,zarobić ciasto . Podzielić na 2 części z czego 1 musi być większa. Większą część wyłożyć na blachę obkleić boki blachy ciastem,
Dodać starte na terce jabłka lub inne owoce (np. śliwy) ,posypać lekko bułką tartą i cynamonem,przykryć 2 ciastem.
Piec w temp. 180 st. az ciasto będzie miało złoty kolor (około godzinki). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Pokaż załącznik 24428
Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy)
Przepraszam za jakość zdjęcia ale było robione kamerą internetową.
szklanka cukru
1 kostka margaryny
2 jaja (całe)
3 łyżki śmietany
łyżka octu
łyżka oleju
łyżeczka Pr. do piecz.
cukier waniliowy
2 kg. jabłek
cynamon
bułka tarta
Wymieszać składniki ,zarobić ciasto . Podzielić na 2 części z czego 1 musi być większa. Większą część wyłożyć na blachę obkleić boki blachy ciastem,
Dodać starte na terce jabłka lub inne owoce (np. śliwy) ,posypać lekko bułką tartą i cynamonem,przykryć 2 ciastem.
Piec w temp. 180 st. az ciasto będzie miało złoty kolor (około godzinki). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Pokaż załącznik 24428
Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy)
Przepraszam za jakość zdjęcia ale było robione kamerą internetową.
Ostatnią edycję dokonał moderator: