Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Krucho - kremowa PinaColada
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lullaby" data-source="post: 425664" data-attributes="member: 870"><p>Przepyszne krucho-kremowe z egzotyczną nutą. Dla pełnego efektu wymaga przynajmniej jednodniowego &quot;leżakowania&quot;.</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>600g mąki</p><p>200g cukru</p><p>120g masła</p><p>2 całe jajka</p><p>4 łyżki miodu</p><p>łyzeczka sody</p><p>Mąkę przesiać, dodać sodę i posiekać z masłem. Dodać cukier, jajka, </p><p>miód i wyrobić. Włożyć na godzinę do lodówki. Upiec cztery (cienkie) placki na </p><p>prostokątnej, wyłożonej papierem do pieczenia, blasze, w temp. 180 st.</p><p></p><p>Krem:</p><p>2 budynie smietankowe lub waniliowe</p><p>700 ml mleka</p><p>3/4 szkl. cukru</p><p>40dag masła</p><p>70 dkg wiórków kokosowych</p><p>mała puszka ananasów</p><p>Gotujemy budyń na mleku zagotowanym z cukrem i odstawiamy do wystygnięcia.</p><p>Miękkie masło ucieramy mikserem i dodajemy po 1 łyżce ostudzony budyń. Dodajemy </p><p>wiórki kokosowe.</p><p>Ananasa dokładnie odsączamy, drobno kroimy i mieszamy z masą.</p><p>Przekładamy placki, smarujemy kremem wierzch.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lullaby, post: 425664, member: 870"] Przepyszne krucho-kremowe z egzotyczną nutą. Dla pełnego efektu wymaga przynajmniej jednodniowego "leżakowania". Ciasto: 600g mąki 200g cukru 120g masła 2 całe jajka 4 łyżki miodu łyzeczka sody Mąkę przesiać, dodać sodę i posiekać z masłem. Dodać cukier, jajka, miód i wyrobić. Włożyć na godzinę do lodówki. Upiec cztery (cienkie) placki na prostokątnej, wyłożonej papierem do pieczenia, blasze, w temp. 180 st. Krem: 2 budynie smietankowe lub waniliowe 700 ml mleka 3/4 szkl. cukru 40dag masła 70 dkg wiórków kokosowych mała puszka ananasów Gotujemy budyń na mleku zagotowanym z cukrem i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem i dodajemy po 1 łyżce ostudzony budyń. Dodajemy wiórki kokosowe. Ananasa dokładnie odsączamy, drobno kroimy i mieszamy z masą. Przekładamy placki, smarujemy kremem wierzch. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Krucho - kremowa PinaColada
Top
Bottom