krupnik taki że łyżka staje

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
składniki
wywar z mięsa ze dwa litry,
włoszczyzna,
kasza,
sól,
pieprz,
bazylia,
maggi,
mięso - dowolne, ja bardzo lubię z żołądkami i sercami
sposób przygotowania
wywar rozcieńczyć wodą, wkroić jarzyny: marchew, pietruszkę,selera - w plasterki albo starte na grubych oczkach i ziemniaki- w kostkę dość drobną , dodać kawałek kapusty, pora,cebule w całości (obrana), i kaszę-ok. pół kubka kaszy na średni garnek , dodać mięso pokrojone w pasma-nie za dużo tak żeby było widoczne i wyczuwalne ale bez przesady, dopieprzyć, dosolić, domaggować, dodać nieco bazylii, pietruszkę posiekaną i gotować dość często mieszając żeby się nie przypaliła.
Na końcu wywalić cebule, kapustę, pora. Można doprawić przyprawą do zup fit up kamisa , ale wtedy uważać z resztą przypraw
dodatkowe informacje
podaje ze śmietaną ewentualnie z pajda chleba
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Lubie takie wielowarzywne zupy
daumen.gif


lecker.gif