Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
krupnik taki że łyżka staje
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 616970" data-attributes="member: 73"><p><u>składniki</u></p><p>wywar z mięsa ze dwa litry,</p><p>włoszczyzna,</p><p>kasza,</p><p>sól,</p><p>pieprz,</p><p>bazylia,</p><p>maggi,</p><p>mięso - dowolne, ja bardzo lubię z żołądkami i sercami</p><p><u>sposób przygotowania</u></p><p>wywar rozcieńczyć wodą, wkroić jarzyny: marchew, pietruszkę,selera - w plasterki albo starte na grubych oczkach i ziemniaki- w kostkę dość drobną , dodać kawałek kapusty, pora,cebule w całości (obrana), i kaszę-ok. pół kubka kaszy na średni garnek , dodać mięso pokrojone w pasma-nie za dużo tak żeby było widoczne i wyczuwalne ale bez przesady, dopieprzyć, dosolić, domaggować, dodać nieco bazylii, pietruszkę posiekaną i gotować dość często mieszając żeby się nie przypaliła.</p><p>Na końcu wywalić cebule, kapustę, pora. Można doprawić przyprawą do zup fit up kamisa , ale wtedy uważać z resztą przypraw</p><p>dodatkowe informacje</p><p>podaje ze śmietaną ewentualnie z pajda chleba</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 616970, member: 73"] [U]składniki[/U] wywar z mięsa ze dwa litry, włoszczyzna, kasza, sól, pieprz, bazylia, maggi, mięso - dowolne, ja bardzo lubię z żołądkami i sercami [U]sposób przygotowania[/U] wywar rozcieńczyć wodą, wkroić jarzyny: marchew, pietruszkę,selera - w plasterki albo starte na grubych oczkach i ziemniaki- w kostkę dość drobną , dodać kawałek kapusty, pora,cebule w całości (obrana), i kaszę-ok. pół kubka kaszy na średni garnek , dodać mięso pokrojone w pasma-nie za dużo tak żeby było widoczne i wyczuwalne ale bez przesady, dopieprzyć, dosolić, domaggować, dodać nieco bazylii, pietruszkę posiekaną i gotować dość często mieszając żeby się nie przypaliła. Na końcu wywalić cebule, kapustę, pora. Można doprawić przyprawą do zup fit up kamisa , ale wtedy uważać z resztą przypraw dodatkowe informacje podaje ze śmietaną ewentualnie z pajda chleba [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
krupnik taki że łyżka staje
Top
Bottom