Pyszna, orzezwiajaca, zachwaycajaca kolorem lemoniada
8 limonek
2 szklanki jagod
cukier
lod,
woda
Jagody traktujemy praska do ziemniakow, gotujemy w garnuszku z ok. 1 1/2 szklanki cukru i 1 1/2 szklanki wody przez 10 minut. Nastepnie przecieramy je przez sitko i odstawiamy az ostygnie. Do kazdej wysokiej szklanki wlewamy 1/4 szklanki ( moze byc wiecej) jagodowego syropu, sok z jeden limonki- dopelniamy woda i lodem. Do dekoracji mozna wkroic kilka plasterkow limonki i wrzucic kilka jagod.
Uwaga: W przepisie podawano ze sok z limonki dosc szybko traci swoj originalny smak i nalezy ten napoj zrobic doslownie chwilke przed podaniem. Syropjagodowy moze stac w lodowce do 2 tygodni.
8 limonek
2 szklanki jagod
cukier
lod,
woda
Jagody traktujemy praska do ziemniakow, gotujemy w garnuszku z ok. 1 1/2 szklanki cukru i 1 1/2 szklanki wody przez 10 minut. Nastepnie przecieramy je przez sitko i odstawiamy az ostygnie. Do kazdej wysokiej szklanki wlewamy 1/4 szklanki ( moze byc wiecej) jagodowego syropu, sok z jeden limonki- dopelniamy woda i lodem. Do dekoracji mozna wkroic kilka plasterkow limonki i wrzucic kilka jagod.
Uwaga: W przepisie podawano ze sok z limonki dosc szybko traci swoj originalny smak i nalezy ten napoj zrobic doslownie chwilke przed podaniem. Syropjagodowy moze stac w lodowce do 2 tygodni.
Ostatnią edycję dokonał moderator: