Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Krwista lemoniada*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 996684" data-attributes="member: 28"><p>Pyszna, orzezwiajaca, zachwaycajaca kolorem lemoniada</p><p>8 limonek</p><p>2 szklanki jagod</p><p>cukier</p><p>lod, </p><p>woda</p><p></p><p></p><p>Jagody traktujemy praska do ziemniakow, gotujemy w garnuszku z ok. 1 1/2 szklanki cukru i 1 1/2 szklanki wody przez 10 minut. Nastepnie przecieramy je przez sitko i odstawiamy az ostygnie. Do kazdej wysokiej szklanki wlewamy 1/4 szklanki ( moze byc wiecej) jagodowego syropu, sok z jeden limonki- dopelniamy woda i lodem. Do dekoracji mozna wkroic kilka plasterkow limonki i wrzucic kilka jagod. </p><p></p><p></p><p>Uwaga: W przepisie podawano ze sok z limonki dosc szybko traci swoj originalny smak i nalezy ten napoj zrobic doslownie chwilke przed podaniem. Syropjagodowy moze stac w lodowce do 2 tygodni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 996684, member: 28"] Pyszna, orzezwiajaca, zachwaycajaca kolorem lemoniada 8 limonek 2 szklanki jagod cukier lod, woda Jagody traktujemy praska do ziemniakow, gotujemy w garnuszku z ok. 1 1/2 szklanki cukru i 1 1/2 szklanki wody przez 10 minut. Nastepnie przecieramy je przez sitko i odstawiamy az ostygnie. Do kazdej wysokiej szklanki wlewamy 1/4 szklanki ( moze byc wiecej) jagodowego syropu, sok z jeden limonki- dopelniamy woda i lodem. Do dekoracji mozna wkroic kilka plasterkow limonki i wrzucic kilka jagod. Uwaga: W przepisie podawano ze sok z limonki dosc szybko traci swoj originalny smak i nalezy ten napoj zrobic doslownie chwilke przed podaniem. Syropjagodowy moze stac w lodowce do 2 tygodni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Krwista lemoniada*
Top
Bottom