Kuleczki kokosowe
Bardzo kokosowe, bardzo kakaowe, bardzo słodkie. Dla łasuchów.
20 dag wiórków kokosowych
12 dag cukru pudru
3 niezbyt czubate łyżki kakao
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki rumu lub whisky (można zastąpić wodą)
10 dag miękkiego masła
Do miseczki wsypać 15 dag wiórków, cukier waniliowy, kakao i cukier puder. Kakao i puder dobrze jest przesiać, żeby nie było grudek. Wymieszać suche składniki, wlać rum, dołożyć pokrojone masło, wyrobić na jednolitą masę. Schłodzić w lodówce. Formować kuleczki wielkości np. niewielkiego orzecha włoskiego, obtaczać w pozostałych wiórkach.
Przechowywać w lodówce. Chociaż długo tam pewnie nie poleżą.
Bardzo kokosowe, bardzo kakaowe, bardzo słodkie. Dla łasuchów.
20 dag wiórków kokosowych
12 dag cukru pudru
3 niezbyt czubate łyżki kakao
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki rumu lub whisky (można zastąpić wodą)
10 dag miękkiego masła
Do miseczki wsypać 15 dag wiórków, cukier waniliowy, kakao i cukier puder. Kakao i puder dobrze jest przesiać, żeby nie było grudek. Wymieszać suche składniki, wlać rum, dołożyć pokrojone masło, wyrobić na jednolitą masę. Schłodzić w lodówce. Formować kuleczki wielkości np. niewielkiego orzecha włoskiego, obtaczać w pozostałych wiórkach.
Przechowywać w lodówce. Chociaż długo tam pewnie nie poleżą.
