- Wrz 25, 2004
- 20,571
- 3
- 0
Sos pomidorowy:
3 podsmażone cebule
2 łyżki masła
pulpa pomidorowa (puszka pomidorów)
ząbek czosnku
łyżeczka oregano
sól
cukier
pieprz
1/2 szklanki woda
1/2 szklanki mleka
Całość poddusiłam i zmiksowałam blenderem uzyskując gładki sos.
Kuleczki
1/2 kg łopatki
1/2 woreczka ugotowanego ryżu (ja dałam go jednak mniej)
1 cebula
majeranek
sól
pieprz
Mięso i cebulkę zmieliłam, dodałam ryż i przyprawy
Z powstałej masy zrobiłam średniej wielkości kulki, które poddusiłam przez 15 minut w sosie pomidorowym.
Osobno udusiłam grubo pokrojoną kapustę, którą trzeba pilnować by się nie rozpaćkała, a była lekko twarda
I gotowe!
3 podsmażone cebule
2 łyżki masła
pulpa pomidorowa (puszka pomidorów)
ząbek czosnku
łyżeczka oregano
sól
cukier
pieprz
1/2 szklanki woda
1/2 szklanki mleka
Całość poddusiłam i zmiksowałam blenderem uzyskując gładki sos.
Kuleczki
1/2 kg łopatki
1/2 woreczka ugotowanego ryżu (ja dałam go jednak mniej)
1 cebula
majeranek
sól
pieprz
Mięso i cebulkę zmieliłam, dodałam ryż i przyprawy
Z powstałej masy zrobiłam średniej wielkości kulki, które poddusiłam przez 15 minut w sosie pomidorowym.
Osobno udusiłam grubo pokrojoną kapustę, którą trzeba pilnować by się nie rozpaćkała, a była lekko twarda




I gotowe!


Ostatnią edycję dokonał moderator: