- Gru 31, 2012
- 238
- 0
- 0
Składniki:
- ryż
- groszek konserwowy
- marchewka (gotowana)
- żółty ser
- bułka tarta
- sól, pieprz i czerwona papryka
- olej
Ugotowany ryż (może być wczorajszy) mieszamy z startym żółtym serem i doprawiamy pieprzem i solą. Nakładamy na dłoń małą ilość ryżu (łyżka) robimy dołeczek i wkładamy groszek oraz drobno pokrojoną marchewkę. Zaklejamy robiąc kulkę, panierujemy w bułce tartej wymieszanej z czerwoną papryką. Smażymy na głębokim tłuszczu 2 minuty.
Jako farsz można zastosować mięso lub rybę. W wersji ze zdjęcia zagospodarowane zostały "resztki"
po obiadowe
Smacznego.
- ryż
- groszek konserwowy
- marchewka (gotowana)
- żółty ser
- bułka tarta
- sól, pieprz i czerwona papryka
- olej
Ugotowany ryż (może być wczorajszy) mieszamy z startym żółtym serem i doprawiamy pieprzem i solą. Nakładamy na dłoń małą ilość ryżu (łyżka) robimy dołeczek i wkładamy groszek oraz drobno pokrojoną marchewkę. Zaklejamy robiąc kulkę, panierujemy w bułce tartej wymieszanej z czerwoną papryką. Smażymy na głębokim tłuszczu 2 minuty.
Jako farsz można zastosować mięso lub rybę. W wersji ze zdjęcia zagospodarowane zostały "resztki"
po obiadowe

Smacznego.