Kuleczki z rodzynkami
10 dag wiórków kokosowych
10 dag zmielonych orzechów
10 dag cukru pudru
5 dag zmielonych herbatników
10 dag miękkiego masła
3/4 szklanki rodzynków
1 łyżeczka cukru waniliowego
Rodzynki umyć, sparzyć i namoczyć w wodzie z dodatkiem aromatu rumowego, a następnie pokroić, jeśli są duże. Wszystkie składniki połączyć dokładnie, schłodzić w lodówce. Formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego na przykład. Przechowywać w lodówce.
10 dag wiórków kokosowych
10 dag zmielonych orzechów
10 dag cukru pudru
5 dag zmielonych herbatników
10 dag miękkiego masła
3/4 szklanki rodzynków
1 łyżeczka cukru waniliowego
Rodzynki umyć, sparzyć i namoczyć w wodzie z dodatkiem aromatu rumowego, a następnie pokroić, jeśli są duże. Wszystkie składniki połączyć dokładnie, schłodzić w lodówce. Formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego na przykład. Przechowywać w lodówce.
