Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Kurczak Adobado
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1591955" data-attributes="member: 1142"><p>Moj wlasnie sie piecze. Posolilam i popieprzylam tuz przed wsunieciem naczynia z kurczakiem do pieca. Zrobilam do niego nuggaty ze slodkich ziemniakow, guac i quinoa. Do marynaty dodalam 5 namoczonych wczesniej papryk (suchych). Wszystko skladniki zblendowalam. Dam znac jak nam smaku je.</p><p></p><p>Edit: po konsumpcji - wysmienity! jak wspomnialam do przepisowej marynaty dodalam 5 papryk (mam taka mieszanke do salsy, suszone roznego typu chilli, niektore o zupelnie neutralnym smaku, inne calkiem pikantne). Namoczylam je wczesniej, a czesc wody z moczenia dodalam do marynaty rowniez. Kurczaka zanurzylam w marynacie i wstawilam do lodowki na ok. dobe. Nastepnie mieso i marynate przelozylam do romertopfa (posolilam i popieprzylam) i pieklam w 200C dobra godzine (czas liczony od wstawienia naczynia do zimnego pieca). Sos jest obledny, mieso aromatyczne. Bez pokrywki dopiekalam z 10 - 15 min. </p><p></p><p>Seniorko, dziekujemy za przepis.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1591955, member: 1142"] Moj wlasnie sie piecze. Posolilam i popieprzylam tuz przed wsunieciem naczynia z kurczakiem do pieca. Zrobilam do niego nuggaty ze slodkich ziemniakow, guac i quinoa. Do marynaty dodalam 5 namoczonych wczesniej papryk (suchych). Wszystko skladniki zblendowalam. Dam znac jak nam smaku je. Edit: po konsumpcji - wysmienity! jak wspomnialam do przepisowej marynaty dodalam 5 papryk (mam taka mieszanke do salsy, suszone roznego typu chilli, niektore o zupelnie neutralnym smaku, inne calkiem pikantne). Namoczylam je wczesniej, a czesc wody z moczenia dodalam do marynaty rowniez. Kurczaka zanurzylam w marynacie i wstawilam do lodowki na ok. dobe. Nastepnie mieso i marynate przelozylam do romertopfa (posolilam i popieprzylam) i pieklam w 200C dobra godzine (czas liczony od wstawienia naczynia do zimnego pieca). Sos jest obledny, mieso aromatyczne. Bez pokrywki dopiekalam z 10 - 15 min. Seniorko, dziekujemy za przepis. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Kurczak Adobado
Top
Bottom